Searching...
Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΝΑ...ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΜΟΥ;






Ένα μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα. Γιατί το αναψυκτικό μας ξεθυμαίνει;
 
Ο σκοπός σου θα πρέπει να είναι να διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα μέσα στο μπουκάλι γιατί από αυτό δημιουργούνται οι αφρώδεις φυσαλίδες. Το αέριο θέλει να απελευθερωθεί από το υγρό μόλις ανοίξουμε το μπουκάλι γι' αυτό βλέπουμε τις φυσαλίδες να ανεβαίνουν μέσα στο ποτήρι μας. 

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πόσο γρήγορα θα φύγει το ανθρακικό από το αναψυκτικό μας, η πίεση και η θερμοκρασία.
Από τη στιγμή που ανοίγουμε το μπουκάλι αυτό έχει χάσει μέρος του ανθρακικού του και συνεχίζει να το χάνει όσο σφιχτά και αν το κλείσουμε. Ενώ σε θερμοκρασία δωματίου το αναψυκτικό συγκρατεί τη μισή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από ότι αν το είχαμε στο ψυγείο.

Συμπέρασμα. Από τη στιγμή που ανοίγουμε το αναψυκτικό μας, όσο καλά και αν το κλείσουμε θα ξεθυμάνει. Ο τρόπος για να το καθυστερήσουμε αυτό είναι να βάζουμε το αναψυκτικό στο ψυγείο αμέσως μόλις βάλουμε στο ποτήρι μας. Και φυσικά ποτέ δεν κουνάμε το μπουκάλι. Έτσι βοηθάμε το διοξείδιο του άνθρακα να δραπετεύσει γρηγορότερα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ

ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 
Back to top!