Η Ντίνα μου είπε ότι έβαλε δυο "δόσεις" μέσα στο ταψί για να τα φωτογραφήσει αλλά μέχρι να βρει τη φωτογραφική, τα "εξαφάνισε" ο Δημήτρης. Μήτσο την επόμενη φορά πάρε εσύ την compact...
- 70 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. γάλα φρέσκο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 4 γρ. μαχλέπι σκόνη
- 4 γρ. μαστίχα σκόνη
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 40 γρ.φρέσκια μαγιά
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καί ισως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι)
- 1 αυγό για επικάλυψη
- αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:1) Σε μιά κατσαρόλα χλιαραίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, δεν πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο τούς 50 βαθμούς.
2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά καί ρίχνουμε τα αυγά.
3) Ρίχνουμε ολα τα παραπάνω στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
4) Σε ενα αλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό
5) και την ρίχνουμε και αυτή στόν κάδο του μιξερ.
6) Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι καί ζυμώνουμε πολύ καλά ωστε η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια μας.
7) Βάζουμε τη ζύμη σε μιά λεκάνη μεγάλη, την σκεπάζουμε με τραπεζομάντηλο σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ωρες.
8) Μετά ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε το σχημα που μας αρέσει για τσουρέκια,
9) τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που εχουμε στρώσει με λαδόκολα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον γιά 1 ωρα.
10) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 11) Ανακατεύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε απαλά με πινέλο την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού.
12) Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ
13) και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν και να ξεκολάνε απο την λαδόκολα.
14) Αν δείτε οτι παίρνουν πολύ χρώμα επάνω μπορείτε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ: μπορείτε να πάρετε κομμάτια ζύμης να τα ανοίξετε μακρόστενα με τον πλάστη και σε πλάτος και να βάλετε μερέντα στο κέντρο από την μια άκρη μέχρι την άλλη. κλέινετε τις άκρες όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια,ρολάρουμε ελαφρά και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.Η ώρα ψησίματος διαφέρει,εγώ τα ψήνω 10'-15'
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου