Searching...
Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ


Οι πολιτικοί μας πρήζουν τα συκώτια, η Ντίνα όμως μαγειρεύει για μας ένα λαχταριστό συκώτι με σάλτσα πορτοκαλιού και ξύδι μπαλσάμικο!

ΥΛΙΚΑ:
 

1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κορν φλαουρ
Αλάτι - πιπέρι          


1) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε αρκετά σε μέτρια φωτιά το συκώτι και από τις 2 μεριές με το ελαιόλαδο.
 

2) Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
 

3) Αναμιγνύουμε σε δύο κρασοπότηρα νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό μαγειρεύοντας για μισή ώρα

4)  Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει.   

 ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ:

  Ξεπλένουμε καλά το συκώτι και το μουλιάζουμε σε ένα μπόλ με κρύο νερό και μπόλικο ξύδι για δύο ώρες, με αυτό τον τρόπο σκοτώνουμε όλα τα βακτήρια,καθαρίζει από το πολύ αίμα και γίνεται μαλακό στο μαγείρεμα.             

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ

ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 
Back to top!