Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο γευστική συνεργασία. H Ντίνα δεν μαγειρεύει, δημιουργεί πίνακες μαγειρικής! ΠΡΟΣΟΧΗ: Η οθόνη ΔΕΝ τρώγεται!
Bάσεις που χρησιμοποιούνται για τα μπαλάκια του προφιτερόλ για σου και εκλέρ
Υλικά:
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 4 αυγάEκτέλεση1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.3) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.4) Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.5) Μεταφέρουμε το μίγμα σε γυάλινο μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά6) Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας. Πρέπει το μίγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.7) Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.8) Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμεμπαστουνάκια 8-10 εκατοστών για τα εκλέρ , ροζέτες στο μέγεθος μισού αυγού για τα σού και μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού για τα προφιτερόλ.9)Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.10) Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 35 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε μιά πετσέτα ανάμεσα στο φούρνο και την πόρτα και αφήνουμε να σταθούν για άλλα 45 λεπτά.11) Τα σού και τα εκλέρ μας είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.Αφού γίνουν μπορούμε να γεμίσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια,αν θέλουμε σού και προφιτερόλ αλλιώς κρεμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα αν θέλουμε εκλέρ,με την μόνη διαφορά ότι το γέμισμα για τα προφιτερόλ πρέπει να γίνει με σύριγγα ζαχαροπλαστικής. Κρέμα για τα προφιτερόλ:Υλικά:1 λίτρο γάλα milko3 κουταλιές της σούπας κακάο(όχι αυτο που πίνουν τα παιδιά)6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ1 κουταλιά βιτάμ1 νεροπότηρο ζάχαρη1 τετράγωνο κομμάτι κουβερτούρα(25γρ.) - Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, και την κουβερτούρα.
- Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο.
- Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
- Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει την κρέμα και γεμίζουμε τα μπαλάκια.
- Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα με το κακάο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μάτι της κουζινάς να ειναι στην μέτρια σκάλα γιατί μπορεί να κολλήσει.Θα αργήσει λίγο να πήξει αλλά πετυχαίνει 100%. καλή επιτυχία!!!!!!!!!!Πάρτε και ένα DINA'S BONUSεσείς τι φάγατε σήμερα;;;;
;;;; εμείς κοτόπουλο λεμουνάτο! !!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου