Περίμενα πώς και πώς το πρώτο φαγητό της Ντίνας μετά τα δύο γλυκά και η αναμονή με δικαίωσε.
Δεν θα ήταν κάτι άλλο από κάτι εορταστικό λόγω και της ημέρας , το περίφημο Γκιούλμπασι στη version σε γάστρα. Η Κυριακή πλησιάζει, προμηθευτείτε υλικά και κόκκινο κρασί. Καλέστε και φίλους. Ντίνα σε βλέπω να έχεις λόξυγγα την Κυριακή!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ή όποιο άλλο κρέας θέλετε χωρίς κόκαλο
4 ντομάτες σχετικά μεγάλες
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
350 γρ. ρεγγάτο σε κύβους (ή όσο θέλετε)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπώλ μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο,το αλατοπίπερο και την ρίγανη,ανακατεύουμε καλά.Σε άλλο μπώλ κόβουμε σε ροδέλες(σε πάχος όπως στην πίτσα) τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Παίρνουμε την γάστρα και βάζουμε μια στρώση ντομάτα και μία πιπεριές,βάζουμε διάσπαρτο το κρέας μαζί με τα αρώματά του και ενδιάμεσα στα κομμάτια τοποθετούμε τους κύβους του τυριού.Καλύπτουμε το κρέας με ακόμα μία στρώση ντομάτα και πιπεριά,ρίχνουμε το κρεμμύδι, τέλος το κρασί και το λάδι.Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί θα βγάλει τα υγρά της η ντομάτα.Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ: το ψήσιμο διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα και γι'αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ελέγχετε.Σερβίρεται ζεστό με όποιο συνοδευτικό σας αρέσει.
.
(h)
ΑπάντησηΔιαγραφή=p~ :>) :>)
ΑπάντησηΔιαγραφή