Η Ντίνα μας χαρίζει τη συνταγή πολλών χρόνων για την τέλεια καρυδόπιτα από τη μαμά της!
ΥΛΙΚΑ:
8 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1-1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα και λίγο παραπάνω
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ:
3-1/2 κούπες νερό
2-1/2 κούπες ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι + 1 φέτα λεμόνι
1)Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη, τον χυμό και την φέτα λεμονιού, βράζουμε για 5 λεπτά και βγάζουμε από την φωτιά.
2) Στην συνέχεια χωρίζουμε τα αβγά,σε δύο μπόλ στο ένα τους κρόκους και το άλλο τα ασπράδια.
3)Χτυπάμε με το μίξερ καλά τους κρόκους ρίχνοντας την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,τα καρύδια αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει στο μπλέντερ,το κονιάκ,το μπέικιν και το κανελογαρύφαλλο. Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
4) Ξεπλένουμε τους αναδευτήρες του μίξερ και χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να κάνει κορυφές. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δούμε ότι το μέιγμα έχει γίνει ένα.
5) Βάζουμε σε μεσαίο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά,για σιγουριά
βυθίζουμε ένα μαχαιράκι και αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο.
6)Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα περίπου,κόβουμε λοξά τα κομμάτια να βγούν σαν ρομβάκια και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι,μόλις κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου