Δεν έχω βούτυρο και αυγά, να φτιάξω ένα κέικ; Πώς; Η Ντίνα ξέρει το κόλπο.
ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλυτζανιού καλαμποκέλαιο
1-1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι
1-1/2 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 του φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι κακάο σκόνη( το κλασικό κακάο στο χάρτινο κουτί)
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Σε ένα μπώλ βάζουμε: την ζάχαρη,λάδι,ξύδι,κονιάκ,αλάτι,το ξύσμα την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με αναδευτήρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2)Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πάνω απο το μπώλ γιατί φουσκώνει και χύνεται, το προσθέτουμε και αυτό στο μπώλ,στην συνέχεια ρίχνουμε και το νερό.Ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.
3) Σε ένα δεύτερο μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το κακάο και το ρίχνουμε στο μέιγμα,ανακατεύοντας ελαφρά με τον αναδευτήρα.
4) αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα( για να δούμε αν ψήθηκε κάνουμε το γνωστό κολπάκι με το μαχαίρι,βυθίζοντάς, το άμα βγεί καθαρό είναι έτοιμο).
5) Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 10' να σταθεί, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ : Mπορεί να είναι κέικ αλλά σερβίρεται με μια ωραία μπάλα παγωτό για να θυμίζει λίγο μπράουνις.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου