Τον πιο νόστιμο μουσακά τον φτιάχνει η Ντίνα. Τέλος!
ΥΛΙΚΑ:
500-600γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα περίπου ψιλοκομμένο μα'ι'ντανό
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια
1 κουτί πουμαρό αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
6 μεγάλες μελιτζάνες
πατάτες ανάλογα το μέγεθός τους αραβοσιτέλαιο(για το τηγάνισμα)
1 κουτί μπεσαμέλ
1/4ρεγγάτο τριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)φτιάχνουμε τον κιμά όπως θα τον κάναμε για τα μακαρόνια αλλά να προσέξουμε
στο τέλος να μην μείνουν πολλά υγρά,αν μείνουν με τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε. Μαγειρεύουμε τον κιμά για περίπου 1-1/2 ώρα.
2)Στην συνέχεια πλένουμε,στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τις μελιτζάνες και τις κόβουμε ροδέλες,όχι πολύ ψιλές για να μην λιώσουν.Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες.
3)Τηγανίζουμε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο τις μελιτζάνες και τις απλώνουμε σε
πιάτο με απορροφητικό χαρτί αυτό θα γίνεται εναλλάξ(μελιτζάνες-χαρτί,το χαρτί
μην το λυπηθείτε διπλό και τριπλό).Το ίδιο και με τις πατάτες.
4)Σε μεγάλο ταψί στρώνετε τις πατάτες μετά τις μελιτζάνες και με τρυπητή κουτάλα αραδιάζετε τον κιμά να πάει παντού,συνεχίζετε πάλι στρώση από πατάτες, μελιτζάνες και την μπεσαμέλ.Στρώνουμε ομοιόμορφα ρίχνουμε και το ρεγγάτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά. ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ:
Συνήθως λένε το τηγάνισμα να γίνεται απο βραδύς, για να φεύγουν τα
πολλά λάδια, εμένα πάλι μου φαίνεται πιο νόστιμος ο μουσακάς όταν
γίνεται το τηγάνισμα επί τόπου(γούστα είναι αυτά) όσο για τα λάδια
αν βάλετε μπόλικο χαρτάκι να απορροφήσουν δεν θα δειτε σταγόνα παραπάνω λάδι, παρά μόνο αυτά που θα πρέπει να υπάρχουν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου