Searching...
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΟΙ 7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΝΕΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 1-7



Μπορώ να σκεφτώ 1000 λόγους για το γιατί συνέβη. Θα αναφέρω όμως 7 λόγους που με χάλασαν.

1. Για τα εκατομμύρια Βραζιλιάνους που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Για να το καταλάβει κανείς αυτό πρέπει να βρεθεί στη Βραζιλία ή να μιλήσει με έναν Βραζιλιάνο! Το χειρότερο είναι πως η χώρα τους μετά την οικονομική αφαίμαξη που υπέστη για τη διοργάνωση, "πέθανε" και ποδοσφαιρικά!


2. Για τους απίστευτους δημοσιογράφους! Το τι ανοησίες γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ για τη Βραζιλία δεν λέγεται! 
Πόσοι ποδοσφαιριστές δεν "απέκτησαν" προσωπικότητα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είχαν...
Πόσο δίκιο είχε ο Μουρίνιο που δεν ήθελε τον αστείο στόπερ Λουίζ στην Τσέλσι...
Πόσο έλειψαν οι προσωπικότητες από αυτή την ομάδα! 
Πόσο έλειψε βέβαια και η ποιότητα από τους Βραζιλιάνους ... 
Πόσο έλειψε ο ένας και μοναδικός αξιόπιστος αμυντικός τους!



3. Για την ανυπαρξία νεύρου και τσαγανού από τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Ούτε ένα τάκλιν, ούτε μια ένδειξη προσπάθειας και φιλότιμου!




4. Για τον κακομοίρη σέντερ-φορ Φρεντ που τον έβριζε όλο το γήπεδο. Μπορεί να μην κάνει ούτε για τον Πλατανιά αλλά αυτός φταίει για το "ξεβράκωμα" της Βραζιλίας;



5. Για τον κυνισμό των Γερμανών... Καλά έκαναν και έβαλαν 7 γκολ. Έδειξαν ότι σέβονται το άθλημα, τον αντίπαλο και τον κόσμο που παρακολουθούσε. Κάποιοι λένε ότι έπρεπε να σταματήσουν στα 5 γκολ. Μήπως οι ίδιοι οι Γερμανοί κατάλαβαν τι έγινε και έβαλαν 4 γκολ μέσα σε 6 λεπτά; Εξάλλου στο 5-0 σταμάτησαν, χαλάρωσαν, ξεκουράστηκαν για τον τελικό, ενώ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου παραχώρησαν μπάλα και ευκαιρίες στους Βραζιλιάνους. Φανταστείτε τί θα γινόταν αν το ματς ήταν ο τελικός...
Τότε προς τί ο κυνισμός; Να νικάς 5-0 στο 30' και να διαμαρτύρεσαι σαν τρελός για ένα πέναλτι που πιστεύεις ότι δεν σου έδωσαν πάει ΠΑΡΑ πολύ κυνικέ αδερφέ...




6. Για τον προπονητή Σκολάρι. Ανύπαρκτος. Πέρασαν 3 αγώνες για να καταλάβει ότι ο Ντάνι Άλβες ήταν ο χειρότερος παίκτης του τουρνουά και να τον αντικαταστήσει. Μετά τον Φρεντ. Τον οποίο κράτησε μέχρι τέλους. Βασίστηκε πάνω στον Όσκαρ και μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ τον έχρισε και ηγέτη. Δεν είχε πλάνο μετά τον τραυματισμό του Σίλβα. Αποδείχθηκε ότι το 2002 το μουντιάλ το πήραν μόνοι τους οι παικταράδες Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος και οι υπόλοιποι ενώ το 2004 του κάνανε πλάκα ο Ρεχάγκελ και οι Έλληνες διεθνείς ως προπονητή τότε της Πορτογαλίας!




7. Για τον super star Νεϊμάρ. Και ηγέτης της Βραζιλίας δεν αποδείχθηκε, και πήγε να του κόψει το ποδόσφαιρο ο Κολομβιανός, και το μουντιάλ δεν πήρε, και θα κουβαλάει ως ο ηγέτης της ομάδας το ταπεινωτικό 1-7 χωρίς καν να έχει παίξει και θα έχει συμπαίκτη στην Μπάρτσα τον Σοάρες!!!




Θα θυμάμαι και κάτι όμορφο από την χθεσινή εφιαλτική βραδιά. Την τρελή ατάκα του Αλέξη Σπυρόπουλου που περιέγραφε το παιχνίδι.
" Μετά από αυτό τα έχουμε δει όλα... Το τέλος του κόσμου πλησιάζει!!! "

ΥΓ. Το 1950 οι Βραζιλιάνοι υπέστησαν ταπεινωτική ήττα από την Ουρουγουάη μέσα στο ναό του ποδοσφαίρου τους Μαρακανά και έχασαν το μουντιάλ που είχαν σίγουρο αφού τους αρκούσε και μια ισοπαλία για να το πάρουν! Παρ' όλη την απώλεια του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στέμματος μέσα στη χώρα τους, ανασκουμπώθηκαν, δούλεψαν πολύ σκληρά και μέσα σε 12 χρόνια πήραν 3 μουντιάλ, το 1958, το 1962 και το 1970.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, λένε η εμπειρία και τα θέλω μας. Χωρίς τη Γερμανία, σίγουρα...!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ

ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 
Back to top!